Cookies helpen ons om jou beter over ons werk (en acties) te informeren. Wil je meer informatie?

Teerzandolie? Niet met mijn geld

 

ABP en PFZW, pomp mijn geld niet langer in verwoestende oliewinning.

Vul je je telefoonnummer in? Dan kan Greenpeace jou telefonisch benaderen voor giftverzoeken of updates rondom lopende campagnes.
Greenpeace beschermt je gegevens en geeft ze niet aan derden voor commerciële doeleinden. Lees ook ons privacystatement en de algemene voorwaarden van deze actie. Vul je je telefoonnummer in? Dan kan Greenpeace jou telefonisch benaderen voor giftverzoeken of updates rondom lopende campagnes.

Pensioenfondsen en verzekeraars beleggen ons geld in bedrijven die pijpleidingen bouwen voor Canadese teerzandolie. Investeren in olie is nooit een goed idee. Investeren in teerzanden is ronduit een ramp.

Winning van teerzanden is energieverslindend en extreem verwoestend. De geplande pijpleidingen voor de teerzandolie gaan dwars door het leefgebied van Inheemse Volkeren in de VS en Canada.

Het ABP en PFZW, de ‘vieze twee’, financieren dat met ons geld. ABP en PFZW beheren miljarden pensioengeld van ambtenaren, leraren en verplegers.

Hierbij roep ik de CEOs van deze instellingen, mevrouw Wortmann-Kool en meneer Borgdorff, op om te stoppen met het bijdragen aan mensenrechtenschendingen, verwoesting van eeuwenoude bossen en het verder ontsporen van het klimaat. Niet met mijn geld!

TEKEN NU

Bedankt !


Wil jij nog meer doen om van deze campagne een succes te maken?

DONEER

Teerzandolie?


In Alberta, Canada ligt ‘s werelds grootste open mijn waar teerzanden worden afgegraven. Om de productie en export van teerzandolie op te schroeven wordt in Canada en de VS gewerkt aan drie nieuwe pijpleidingen. Dat zorgt voor een stortvloed aan problemen:
  • Verwoesting van eeuwenoude wouden
  • Mensenrechtenschendingen
  • Gifmeren en luchtvervuiling
  • Grote kans op een olieramp
  • Versnelde klimaatverandering


  • Hier lees je meer over de teerzanden in Canada.

Wat is jouw reden om deze petitie te tekenen?